the orIginal flandriens

PRACHTIGE HANDGESCHILDERDE MINIATUUR WIELRENNERS, vervaardigd uit Zamak (legering Zink en Aluminium). De Flandriens zijn verpakt per twee, de Cycling Heroes per drie.

Daarnaast bestaat er ook een playset van 20 wielrenners in plastiek in 4 verschillende kleuren.

hebt u een VERZEKERING-rijbewijs-HELM nodig
voor uw elektrische fiets ?

De snelle elektrische fietsen staan in het verkeersreglement (“de wegcode”) gecatalogeerd als “bromfiets”. Dit is zo bepaald in de Europese regelgeving. Omdat een snelle elektrische fiets toch meer heeft van een fiets dan een bromfiets, heeft men in België een nieuwe categorie van bromfietsen in het leven geroepen, de “bromfiets klasse P” (voor “speed Pedelec”).

 

Voor SNELLE elektrische fietsen waarvan de ondersteuning uitvalt bij 45 km/u en waarbij de motor enkel werkt als je zelf trapt (de zgn. “speed pedelecs”), gelden sinds 1 oktober 2016 nieuwe en meer duidelijke regels. De GEWONE elektrische fietsen – waarvan de trapondersteuning stilvalt boven 25 km/u – vallen NIET onder deze nieuwe regels.

 

Wat zijn de NIEUWE VERPLICHTINGEN voor SNELLE elektrische fietsen?
1.
NUMMERPLAAT: het is verplicht om de fiets in te schrijven bij de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV), net als auto’s. De elektrische fietsen zullen dan ook een kleine nummerplaat krijgen van ongeveer 10 op 12 cm. De FOD mobiliteit voorziet een overgangsperiode tot 31 december om zich in regel te stellen.
2. FIETSHELM: het dragen van een fietshelm is verplicht. De fietshelm moet zijn goedgekeurd conform EN1078 met bijkomende voorwaarde dat de slapen en het achterhoofd beschermd moeten zijn. Indien aan deze norm is voldaan, wordt dat in de helm aangegeven (CE-markering).
3. RIJBEWIJS: men moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (zowel een rijbewijs voor een bromfiets als voor een ander voertuig is geldig).

 

Moet men een SPECIFIEKE VERZEKERING nemen voor een snelle elektrische fiets?
Op dit ogenblik, NEEN. Er is nog geen sprake van een verplichte verzekering burgerlijke aansprakelijkheid motorvoertuigen. Het is wel aangeraden om een familiale verzekering te nemen. In de toekomst kan een specifieke verzekering verplicht worden, maar dit is nu nog niet het geval.

 

Voor meer info over dit onderwerp, kunt u ook terecht op WWW.FIETSERSBOND.BE.


bbb Signal verlichting

Signal, een compacte en lichte lamp met een enorme lichtopbrengst dankzij de COB LED. Hij wordt opgeladen via een universele mini-USB poort en biedt uren fietsplezier in het donker. De silicone StrapMount bevestigingsstrap en de draaimogelijkheid, maakt het mogelijk om de Signal overal op je fiets, frame, stuur, zadelpen of zitbuis te plaatsen.

 


bbb kinderhelm met licht

Deze kinderhelm met geïntegreerd achterlichtje is een aanrader voor uw zoon/dochter voor een veilige route van en naar school. Verschillende kleuren beschikbaar, voor jongens en meisjes.

 

 

 wielLICHTEN

De Ikzi-Light ventiel- of spaaklichten bestaan uit 11 tot 14 LED's in 4 of 5 verschillende kleuren, die je eenvoudig op vrijwel elk ventiel of tussen de spaken kunt plaatsen al dan niet met behulp van de meegeleverde adapters. De ventiellichten werken alleen in het donker en bij beweging. Om de 4 seconden ontstaat er een nieuw patroon, dat alleen zichtbaar is als het wiel draait. De patronen komen het mooiste tot hun recht bij een snelheid van 15 tot 20km/u. Deze verlichting mag niet in plaats van de wettelijk voorgeschreven verlichting worden gebruikt.


diamant fietsdrager

De Pro-User fietsdrager Diamant is de meest complete en compacte fietsdrager die er momenteel te koop is. Deze drager is in de test van de Consumentenbond voor de 3e keer als `Beste koop' uit de bus gekomen (maart 2015), waarbij acht fietsdragers onder de loep werden genomen. De fietsdrager kan in- en uitgeklapt worden zonder gereedschap en kan eenvoudig in elke kofferbak.
- Geschikt voor 2 fietsen, ook voor e-bikes.
- Snelle montage op trekhaak.
- Volledig inklapbaar en kantelbaar.
- Flexibele frameklemmen.
- Gewicht 16 kg.
- Maximale belasting 60 kg.
- Inclusief opbergtas.
- Oprijgoot als optie leverbaar.
KLIK OP DE AFBEELDING VOOR EEN DEMONSTRATIE.


bbb hoseroad telescopisch: minipomp

 

Deze telescopische lichtgewicht minipomp met uittrekbare slang staat garant voor veel pompplezier. Door het groot pompvolume kan je gemakkelijk pompen tot 8 bar. Het uniek schroefsysteem past op alle Presta- en Schrader-ventielen.

De Hoseroad heeft een compact ontwerp (190 mm) en is beschikbaar in zilverkleur of zwart, bevestigingsklem inbegrepen.

 

nieuw ! nieuw !

gocycle

ELEKTRISCHE VOUWFIETS

DE LICHTSTE ELEKTRISCHE EN OPVOUWBARE FIETS MET UNIEK ONTWERP !!!
Lees meer ...

cadeautips

ORIGINAL FLANDRIENS

Handgeschilderde metalen wiel-renners, mooi verpakt per twee of drie. Meer ...

NIEUWE FIETSTASSEN


RIEMen en TASsen met
gerecycleerde
FIETSBANDEN

Voor allerlei coole accessoires uit gerecycleerd (fiets)afval kunt u bij ons terecht. R-Cycle gives waste a second chance!
Meer info...

KETTINGCLEANER

Moderne kettingreiniger die geen demontage vereist. Superhandig !
 


FIETSVERZEKERING ELEKTRISCHE FIETSEN